E-light

E-light

E-light

portfolio1Az E-light az IPL gépek legújabb és legeredményesebb továbbfejlesztése. A villanófényes és rádiófrekvenciás technológia előnyei összeadódnak, ez pedig egy kíméletes, hatékony, rendkívül széleskörűen használható gépet eredményez. Néhány példa a teljesség igénye nélkül: ránctalanítás, foltkezelés, tartós szőrtelenítés, akné kezelés, stb.

Karakterisztikájára jellemző, hogy nincs mellékhatása, fájdalommentes, azonnal látható eredményt hoz és nem kell gyógyulási idővel számolni.

Tehát az E-Light (IPL és rádiófrekvencia) két technológiát ötvöz, ami hatékonyabb eredményeket biztosít alacsonyabb energiaszint mellett, így sokkal nagyobb és fókuszáltabb hőhatás éri a célzott területet, mint egy sima IPL villantás során, ráadásul a kisebb fényenergia-szükséglet miatt csökken az égés és a káros mellékhatások veszélye, a rádiófrekvencia pedig minden bőrtípuson és szőrtípuson alkalmazható. A kezelőfejből kibocsátott fényt mindig szűrik, ezzel elkerülve a lehetséges UV fény okozta bőrkárosodást. Választható hullámhossznak köszönhetően rendkívül széles spektrumban felhasználható, gyakorlatilag mindenre, amire az IPL önmagában, azonban ez az eljárás teljesen biztonságos és fájdalommentes.

A kezelés után magas faktorszámú fényvédő krém használata kötelező! Igen. Télen is.

Az E-light kezeléseket igyekezzünk őszi-téli időszakra időzíteni, legalábbis, a fénynek kitett bőrfelületeken mindenképpen.

A kezeléssor időtartama alatt a bőr tápanyagfelvétele megnövekszik, így nagyobb mennyiségű hidratálást igényel, valamint teljes körű fényvédelmet.

E-light

Javallatok

 • fotorejuvenálás
 • akne kezelések
 • tartós szőrtelenítés
 • pigmentfolt halványítás
 • rosacea- és hajszálér kezelések

Ellenjavallatok

 • terhesség, szoptatás
 • fényre vagy gyógyszerekre való érzékenység esetén
 • fényérzékenységet okozó gyógyszerek és készítmények 4 héten belül
 • nem jellegzetes anyajegy, vagy rosszindulatú elváltozás a kezelt területen
 • pacemaker használatakor
 • herpesz vagy sérülés, nyílt seb esetén
 • pörsenéses bőrön
 • véralvadásgátló szerek használatakor (legalább két héttel kezelés előtt abba kell hagyni)
 • 18 év alatti életkor
 • tetoválás eltávolítás helyszíne
 • mélyhámlasztás, szőkítés után
 • lebarnulás, leégés 30 napon belül
 • 3 héten belül belül gyantázott bőrfelület
 • keloidon, kiemelkedő hegeken
 • Isotretinoin (Accutane) vagy bármilyen “A” vitamin származék az utóbbi 12-18 hónapban.

Egészségügyi rendellenességek, mint pl.: cukorbetegség, magas vérnyomás, keringési zavarok, bőrbetegségek, rák, kemoterápia, epilepszia, szívelégtelenség esetén kérje ki kezelő orvosa véleményét!

Fotorejuvenáció, bőrfiatalítás

 

Az E-light alkalmazása során a kötőszövetbe juttatott optikai energia a bőrt kollagén- és elasztin-termelésre ösztönzi. Ezzel a bőr rugalmassága és feszessége növekszik, a petyhüdt kötőszövet megemelkedik, a ráncok és szarkalábak látványosan csökkennek, a pigmentfoltok és hajszálerek halványodnak. Mindezen hatások miatt a bőrkép tisztább, egyenletesebb, fiatalosabb lesz. A hatás fokozatosan alakul ki, a kötőszöveti változások végleges kialakulásához kb 6 hónapra van szükség, de természetesen ez idő alatt is látni fogjuk a javulást.

4-5 kezelésre van szükség, havi egy alkalommal.

 

Tartós szőrtelenítés

 

A kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigment tartalmában (melanin) elnyelődik, átalakul hőenergiává, és a növekedési fázisban lévő szőrtüszőket elpusztítja. Az E-Light a lézeresnél gyorsabb és olcsóbb technológia, mindemellett sokkal hatékonyabb a sima IPL-nél, mivel az optikai és elektromos pulzus együttes kibocsátása az elektromos energiát a szőrtüszőnek arra a részére irányítja, amit már az elnyelt fény felmelegített.

A kényelmetlen érzés és károsodás a nem célzott szövetekben minimális, férfiak esetében fordulhat elő kicsivel nagyobb kellemetlenség, mivel szőrzetük erősebb. A gép beállításaitól és az intenzitástól függően az érzékeny területek (arc, mell) kezelése a gyantázáshoz hasonló érzést okozhat, ez a fájdalom azonban azonnal elmúlik.

A teljes kúra 4-8, 4-6 hetente végzett kezelésből áll. Az ismételt kezelésekre azért van szükség, mert a szőrszál csak akkor van kapcsolatban a szőrtüszővel (tehát az adott energia csak akkor jut le a szőrtüszőig), amikor növekedési fázisban van. Az összes testszőr kb 20-30%-a van növekedési fázisban.

Évi 1-2 ismétlő alkalom beiktatása lehetséges.

 

Pigmentfolt halványítás

 

A jóindulatú pigment elváltozások, időskori pigmentfoltok, solaris lentigok (napfény okozta pigmentfolt), szeplők, hyperpigmentációk, Cafe’ au lait (tejeskávé) pigmentfoltok, bizonyos veleszületett pigment-rendellenességek leginkább az arc, a mellkas, a váll és a hát területén fordulnak elő. A napfoltok, öregedési foltok, szeplők, hyperpigmentáció és melazma nagy koncentrációban tartalmaznak melanint és általában nap vagy öregedés, esetleg bizonyos életmód okozta pigmentfelhalmozódás miatt jönnek létre. Megtalálhatók jellemzően a napnak leginkább kitett területeken, arcon kézen, mellkason, háton. (Ez is jelzi, mennyire napkárosodott mindannyiunk bőre.) A nagyobb és kiemelkedő elváltozások orvosi kezelésre és vizsgálatra szorulnak, azonban a többi eredményesen kezelhető az E-light technológiával.  A kezelés során kiválasztjuk a megfelelő hullámhosszt, azt a felesleges melanin elnyeli és felmelegszik, ami a pigment szétesését okozza. A kezelést követő hetekben a szétesett részecskéket a fagocitózis (immunfolyamat) segítségével eltünteti a test, a melanociták felszívódnak. Ez azt jelenti, hogy a pigmentfolt először besötétedik, fokozatosan elhalványul, majd eltűnik. A legtöbb esetben a pigment nagy része vagy teljes egésze eltűnik.

4-6 kezelés szükséges havi rendszerességgel.

 

Rosacea és értágulatok kezelése

 

Testszerte tele vagyunk hajszálerekkel, melyeknek funkciójuk van. Amikor ezek az erecskék kitágulnak, nem tudják funkciójukat betölteni, és feleslegessé válnak a szervezet számára. Tágult állapotukban láthatóvá válnak, ami ugyan nem egészségügyi, viszont esztétikai problémát okoz. Rosacea esetén egyik legjellemzőbb tünet ezen látható erecskék megjelenése. Ha a szöveti keringés károsodott, a salakanyag nem tud távozni, a baktériumok elszaporodnak, és gyulladt állapotú rosacea alakul ki, mely kialakulásakor már kis, pattanásszerű kidudorodások is jelentkeznek. Ezen csomócskák jelenlétekor gyulladáscsökkentésre van szükség, azonban a hajszálerek eredményesen kezelhetők az E-lighttal, ezzel jelentősen javítva a bőrképet. A kezelés során a fényhosszt úgy kell beállítani, hogy csak a megcélzott erek (hemoglobin) nyeljék el a fényt, ez felmelegedve belülről roncsolja az érfalat, a környező bőrszövetek károsítása nélkül. A kezelés után a károsodott erek felszívódnak és kis vagy semmi nyomot nem hagynak maguk után. A mélyebben fekvő értágulatok nem kezelhetők vele.

6-10 kezelésre van szükség, havonta, az eredmény fokozatosan alakul ki. Évente 1-2 fenntartó kezelésre szükség lehet. A kezelés után közvetlenül az ér élénk piros színűre változhat (nem törvényszerű), majd lassan felszívódik. Kb 2 hét a teljes gyógyulási idő, ezt mindenképpen figyelembe kell venni a kezelések ütemezésekor.

Akne kezelése

A kombinált energia antibakteriális és faggyútermelést normalizáló tulajdonságát használjuk ki ennél a kezelésnél.

Javasolt 5-6 alkalommal, havonta végezni a kezeléseket.

 

Bővebb leírást az adott kezeléseknél találhat.

VIDEOK