Testszobrászat

Testszobrászat

Testszobrászat

testszobraszat_headA testkezelések eredményessége nagyban függ a kezelt személy hozzáállásától. Egy-egy testfogyasztó-, vagy karcsúsító kúrát minden esetben meg kell támogatni otthon ésszerű diétával, megfelelő mennyiségű víz fogyasztásával, adott esetben minimális testmozgással. Sajnos, arra, hogy a vendégem otthon hogyan él, nincs ráhatásom, de mindenképpen hangsúlyozni szoktam, hogy a hatás jóval kisebb, ha nem rakjuk hozzá a megfelelő életmódot.

Evvel együtt, testünk legjobb formájába hozására igen változatos kozmetikai eszközök állnak rendelkezésünkre. Természetesen mindnek megvannak a maga alkalmazási területei, és persze a határai is. A testkezelések során (csakúgy, mint az arckezeléseknél) mindenkinek saját kezelési tervet dolgozunk ki. Itt fokozottan érvényes az, hogy tartós eredményt csak következetességgel lehet elérni. Az összeállítandó kúra mindig függ az egyéni igényektől és adottságoktól, ami egyvalakinek működött, az nem biztos, hogy másnak is ugyanolyan eredményt hoz.

Mégis, milyen kozmetikában is kezelhető problémák jelenhetnek meg egy testen?

Az első, amire valószínűleg mindenki gondol, az a súlyfelesleg. Csak kozmetikai eszközökkel egy egész testre kiterjedő túlsúlyt nem, vagy nem elégséges tudunk kezelni. Akinek jelentős súlyfeleslege van, annak a kozmetikai megoldások mindenképpen csak kiegészítésként jöhetnek szóba az esetleges orvossal, dietetikussal, gyógytornásszal, stb egyeztetett életmódváltás mellett.

A lokális zsírpárnákat azonban eredményesen tudjuk kezelni pl tű nélküli mezoterápiával, dermarollerrel, rádiófrekvenciás kezeléssel, kavitációs ultrahanggal, vagy ezek kombinációjával.

Másik gyakori probléma a cellulit, mely szintén szép eredménnyel kezelhető a fent említett módszerekkel, bőséges folyadékpótlás és nyirokmasszázs beiktatása mellett.

Kellemetlen állapot a bőr lógása, megereszkedése, ami fogyás után, vagy egyszerűen csak a kor előrehaladtával jelentkezik. A bőr a legkülönbözőbb testrészeken lóghat, pl kar, popsi, toka, de hason is. A megereszkedett bőr kezelése hosszadalmas és nagy türelmet igényel. E-light technológiával, rádiófrekvenciával, dermarollerrel/mezopennel történhet.

A nem kívánt szőrzet ideiglenes (cukorpaszta), vagy tartós (nem végleges!) eltávolítása is a testkezelésekbe tartozik.

Aztán lehetnek testszerte pigmentfoltok, hajszálértágulatok, éranyajegyek, szeplők. Ezekre nyújt megoldást az E-light és a Veinstar termokoagulátor készülék.

Igen gyakori probléma még a striák jelentkezése, ezek lehetnek világos, gyöngyházas színű csíkok, de lehetnek sötétebb, bordó színűek is. A striák tulajdonképpen a kötőszövet sérülései. Kezelésük nehézkes, az eredmény sok mindentől függ és a pozitív változás nem garantálható. Mindezek mellett érdemes megpróbálkozni dermarolleres, vagy rádiófrekvenciás kezeléssel. 

 

Nem invazív mezoterápia

A gép maga nem tesz mást, mint adott hatóanyagot bejuttat, éppen ezért, bár leggyakrabban antiageing gépként használják, kiválóan megállja a helyét a testkezelésekben is, értsünk ezalatt bármit: tokakezelés, zsírbontó testkarcsúsítás, vagy lógó bőr feszesítése. Az eredményesség kulcsa a megfelelő hatóanyag megválasztása.

A javallatok és ellenjavallatok megegyeznek az arckezelésnél leírtakkal.

A kezelés során steril zsírbontó, feszesítő hatóanyagokat juttatunk be célzottan a megfelelő területekre. A kezelés kúrában ajánlott, lehet ötvözni mezorolleres előkezeléssel.

Ára combon 35,00 euro

Has, vagy fenék 25,00 euro

Térdek 20,00 euro

Rollerezéssel kombinálva területenként + 15,00 euro (+ első alkalommal a roller ára 20,00 euro)

 

Rádiófrekvenciás feszesítés

Ezt a kezelést önmagában fogyasztásra nem, inkább csak testkompozíció változtatásra szoktam ajánlani, de nagyon jó feszesítő és nyirokkeringés-serkentő hatása van. Cellulitkezelésre ideális, mert a zsírrétegben felhalmozódott méreganyagokat (mely a cellulit oka) képes „kihajtani” a szövetekből. A mélyebb rétegek melegítése okán valamennyi zsírbontó hatása ugyan van, de ha fogyás a célunk, akkor hatásosabb kavitációs kezeléssel kombinálni.

A javallatai és ellenjavallatai megegyeznek az arckezelésnél leírtakkal.

Ára combokon 35,00 euro

Hason, vagy fenéken 25,00 euro

Térdeken 20,00 euro

 

Kavitációs és rádiófrekvenciás zsírbontás

A leginkább hatásos zsírbontó, átformáló kezeléskombináció. Nem való mindenkinek, csak kifejezett zsírpárnák esetén hatásos. A kavitációs ultrahang roncsolja a zsírsejteket, amelyek így kikerülnek a sejtközötti térbe, majd innen a rádiófrekvenciás kezelőfej segítségével, a nyirokutakon keresztüli kiürülését segítjük, egyben egy szöveti feszesítő hatást érünk el. Az eredmény helyi fogyás fájdalom és gyógyulási idő nélkül, megemelkedett testkontúrok. A kezelés kúrában ajánlott, akár 6-10 alkalommal, és kizárólag abban az esetben eredményes, ha a vendég megissza a megfelelő mennyiségű vizet. Ha a harmadik kezelés után sincs látványos eredmény, ez szinte biztos, hogy annak tudható be, hogy elégtelen a folyadékfogyasztás, erre nincs ráhatásom, így ebben az esetben e megkezdett kúrát nem áll módomban tovább alkalmazni.

Ára combokon 59,00 euro

Hason, vagy fenéken 39,00 euro

Térdeken 29,00 euro

Fokozza a hatását a kezelés után igénybe vett gépi nyirokmasszázs!

 

Gépi nyirokmasszázs

 A nyirokrendszer a szervezet salaktalanításának terepe. Felépítése hasonló az érrendszerhez, nyirokkapillárisoktól a fő nyirokerekig bezárólag. A nyirokerek falában nincs izom, ezért a nyirokfolyadék áramlása az izomtevékenységgel (sport), illetve masszázzsal stimulálható. A kézzel végzett nyirokmasszázs kellemes alternatívája a gépi nyirokmasszázs, vagy presszoterápia, ami egy nagyon kellemes, ellazító fél órás program, melynek során vendégeim gyakran el is alszanak. Nagyban elő tudja mozdítani a testkezelések eredményességét, de önmagában is igénybe vehető. Várandósok, lázas és fertőző betegek nem vehetik igénybe, szívbetegségek, trombózis, daganatos betegségek, érszűkület, végtagok érzéketlensége, sérv fennállása esetén szintén nem alkalmazható. Egy esetben egy klausztrofóbiában szenvedő kliensem kellemetlenül érezte magát a kezelés alatt.