BLOG

A gépi kezelések hatásossága – mezoterápia

17 okt 2016, by Angela in Info, Kozmetika

A kozmetika alapproblémája a bőr védőfunkcióinak leküzdése. Tudjuk, hogy a bőrproblémák számottevő része a bőr mélyebb rétegeit érinti, és ha ehhez hozzávesszük azt, hogy a széles körben hozzáférhető (drogériás, designer márkás krémek, stb) kozmetikai termékek felszívódása nem bizonyítható (sőt, nagyon nagy százalékuk csak a bőrfelszínen hat), magától adódik a következtetés, hogy a hatóanyagokat a bőr mélyére kell juttatnunk valahogy. Ez a mai tudásunk szerint otthoni körülményekkel nem valósítható meg.

A hatóanyagok a bőr legmélyebb rétegébe juttatása kizárólag mezoterápiával oldható meg. Alapelve, hogy a megfelelő hatóanyagot a megfelelő helyre bejuttatva jóval erőteljesebb hatást képes elérni, mint szájon át, vagy infúzióval adagolva.

Az orvosi mezoterápia tűszúrásokkal dolgozik, közel 50 éve alkalmazzák sikeresen az esztétikai – és a hagyományos orvoslás legkülönbözőbb területein (reumatológia, ideggyógyászat, sportorvoslás, stb).

Az esztétikai mezoterápia az apró tűszúrások és a hatóanyag együttes hatásán alapul. A sebgyógyulás folyamán ugyanis olyan hormonok termelődnek, amelyek aztán szétterjedve a kötőszövet regenerációját okozzák, tömörödését. Ez elvileg mellékhatás, mi azonban, mint célt használjuk. Minél több a tűszúrás, annál intenzívebb a hatás. A sorozatszúró elektromos pisztollyal végzett kezelést kizárólag orvosok végezhetik, soha ne menjetek olyan kozmetikushoz, aki ilyet csinál, mert egészen biztos, hogy nincs rá képesítése! Amit azonban a kozmetikusok is csinálhatnak, hatásában pedig teljesen megegyező, az a dermarolleres és dermapenes kezelés.

Ma már nem csak a tűszúrásos, hanem az elektroporézises mezoterápia is rendelkezésünkre áll a módszer alkalmazásához. Ezt nevezik tű nélküli mezoterápiának, melynek során fájdalommentesen, elektromos impulzusokkal a sejtek hártyáján nyitunk csatornákat, így az egyidejűleg adagolt hatóanyagok pont azon a helyen pont oda jutnak, ahová szánjuk őket.

A módszer alkalmas:

  • anti-aging célokra (fiatalítás, lógó bőr megereszkedése)
  • akné elleni harcra (pattanás)
  • foltok, szeplők, májfoltok halványítására
  • cellulitkezelésre
  • fogyasztó, karcsúsító eljárásokhoz

Az eljárást kúrában érdemes csinálni (persze egy-egy kezelés is csak használhat!), otthoni kezelésként pedig javaslom (nem kötelező) nanoszómás biotech, professzionális kozmetikum használatát.

 

Referencia:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1260065/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10379568

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3921236/