BLOG

A gépi kezelések hatásossága – rádiófrekvencia

26 szept 2016, by Angela in Info

A rádiófrekvenciás kezelések lényege, hogy kontrollált melegítést végzünk a bőr mélyebb rétegeiben. A melegítés hatására a kollagénrostok összeugranak, rövidülnek, illetve a kollagén képzéséért felelős sejtek aktivitása megnő. Az eredmény egyrészt azonnal látható (van egy helyi ödémaképző hatás, ami azonnal kifeszíti a bőrt, illetve a rostok rövidülése mintegy összerántja az irharéteget), de a rádiófrekvencia hatalmas erőssége a hosszú távú, fokozatosan felépülő hatás. Ez azt jelenti, hogy a rádiófrekvenciás kúra utolsó kezelése után még 1-3 hónapig dolgozik a hatás, azaz a bőr javulása a kúra befejeztével sem áll meg, sőt! Az eredmény pedig hónapokig megmarad.

Tudom, hogy ez olyan, mint  mesében, de én éppen ezért szeretem: tényleg mesés a hatása.

A hatásosságát tudományos vizsgálatok igazolják, a rengeteg szakmai cikkből álljon itt néhány azoknak az elszántaknak, akik (mint én) a tudomány szerelmesei.

http://www.jaad.org/article/S0190-9622(10)00760-7/abstract

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/23135076/?i=4&from=/21315951/related

A tudományos magyarázata az, hogy a meleg a kollagén (ami egy fehérje) kicsapódását, ennek folyományaként pedig a kötőszövet összehúzódását okozza. Ez az azonnali hatás. De ugyanez a folyamat vezet ahhoz a kötőszöveti válaszreakcióhoz, ami azt eredményezi, hogy hosszú távon újramodelleződjön a mély szöveti réteg (az új kollagénsejtek képződése a gyógyulási válaszreakció következménye). Ezt különböző kutatások különböző mérésekkel igazolják, némelyek fotók összehasonlításával, némelyek a vendégek visszajelzései alapján, és sok tudományos módszerekkel (biopsziával, ráncmélység-méréssel, stb).

 

A képen a saját rádiófrekvenciás gépem van, ezt használom arc- és testkezelésekhez.