BLOG

Akkor te otthon állandóan kozmetikázod magad?

17 márc 2017, by Angela in Info, Kozmetika

Sokszor szegezik nekem a  kérdést: “ugye te állandóan kezeled magad valamelyik gépeddel?”.  Ööööö… izé… hát nem igazán. Ez olyan, mint a szakács. Ő sem főz otthon állandóan. Tudod, dolgozom, és amikor végzek az aznapi munkámmal, örömmel rohanok haza a családomhoz, jó velük, szeretek otthon. Ha bennmaradok a munkahelyemen, akkor tőlük veszem el az időt. Nekem az az ideális, ha minél hatékonyabb, gyorsabb és egyszerűbb.

Ettől függetlenül persze, ápolom az arcomat. Szeretnéd tudni, hogyan? Hát idesüss! (Tudom… hát-tal nem kezdünk mondatot. Amúgy miért nem?) Ez persze az én igényeimre és bőrömre van szabva, de itinernek jó.

  1. Először is természetesen tisztítom az arcomat a Belico lemosójával, majd tonizálom. Ez a lépés sosem maradhat ki! 
  2. Peelingezés szintén nagyon fontos, mindig szakítok időt rá, de ezt otthon a fürdőszobában, zuhanyzás előtt-közben-után meg lehet ejteni. Én a savas peelingre esküszöm, vagy a valódi hidroabrázióra, amely nem egyenlő az ultrahangos peelinggel, és amely nemsokára elérhető lesz nálam a kozmetikában is. 
  3. Roppant fontos a hidratálás, minden bőrnek szüksége van rá. Az én bőrömnek táplálásra is szüksége van, így olyan szérumot használok, ami anti-aging és hidratáló egyben. Tulajdonképpen egy liposzóma készítmény és egy hidratáló szérum keveréke.
  4. 24 órás arckrém. Ez azt jelenti, hogy annyi tápláló összetevőt tartalmaz, ami egy napra kielégíti a bőrfelszín igényeit. Az arckrémek leginkább a bőr felszínén hatnak, azt hivatottak kiegyensúlyozni, a mélyrétegű táplálást mindig a szérumokkal és a kozmetikai kezelésekkel oldjuk meg.
  5. A kozmetikai kezelések, amelyeket szeretek: a Mesotica, vagy a Mesotica-Belico rendszer. Ez mezoterápiás peptidszérumos kezeléseket jelent, roppant hatékony, nagy hatásfokú, látványos eredményekkel. Ideális esetben 4-5 egymást követő alkalommal (hetente-tíznaponta) kell egy kezelést csinálni, majd otthoni készítményekkel ki lehet tolni az eredményt, illetve 4-6 hetente egy-egy fenntartó kezelésre rá lehet állni. A másik kedvenc kezelésem a mezopenes kezelés. Csodálatos, eredményes, természetes. Csak nagyon körülményes, így szinte sosincs alkalmam rá, hogy végigcsináljak egy kúrát.
  6. Fényvédelem télen-nyáron! Nem viccelek. Afrikában 40 fokban hosszúujjú, hosszúnadrág, panama kalap, napszemüveg. Plusz 50 faktor. Tényleg. 

Szerintem ez a minimum, amit a bőrödért megtehetsz: tisztítod, táplálod, véded, és rendszeresen eljársz a kozmetikába. Hogy milyen gyakran? Olvasd el az erről szóló blogbejegyzést!