BLOG

Dráágaszááág…

19 ápr 2017, by Angela in Kozmetika

Az arcbőröd a kincsed. A drágaságod. A drágaság az olyan, hogy ápolgatjuk, szeretgetjük, óvjuk, figyelünk rá. A bőr is igényli a törődést, ahhoz, hogy a legoptimálisabb formáját mutassa, rutinszerűen ápolni, táplálni kell. Pont úgy, ahogy minden nap eszel, fürdesz, fogat mosol. 

Nem véletlen, hogy az “optimális” szót használtam. A kozmetika (a plasztikai sebészettel ellentétben) SOHA nem tud természetellenes végeredményt produkálni. Soha. Egy 50 éves bőr nem lesz a kozmetika által olyan feszes, mint egy 20 évesé. De szerintem nem is kell – a bőr öregedése természetes folyamat. Az más kérdés, hogy a modern világban a bőröregedés sokkal gyorsabb és intenzívebb annál, mint ami a természetes lenne. A kozmetika abban segít, hogy visszafordítsa ezt a folyamatot a természetes szintre, vagy a lehető legjobban kitolja a kezdetét. Capisci? 

Hogy ezt hogy lehet elérni? Úgy, hogy a kozmetikába is jársz, illetve otthon is ápolod megfelelő készítményekkel. (És maradjunk a realitások talaján: ne higgy a szétphotoshopolt képeknek, és ne higgy a szétbotoxozott modellnek se, aki egy termék hatásosságáról áradozik. Egy termék önmagában sosem ad optimális hatást.)

Sokat írok a kozmetikáról, így most arról fogok, hogyan tudod otthon optimálisan kiegészíteni a kozmetikai kezeléseket, fenntartani az elért eredményeket. 

Vagy: Tisztítás, tonizálás, liposzómás készítmény (Base Care), koncentrátum, arckrém, fényvédő.

Vagy: Tisztítás habzó lemosóval, tonizálás, peptides szérum, arckrém, fènyvédő.

Rendszeres peeling. Este nem kell fényvédő. A koncentrátumot és a krémet nem keverjük. Sorban, egymás után.

Szóval így az optimális. Minden bőrprobléma javítható! Mindegyik! Ahol el szokott csúszni, az az emberi faktor: amikor nagyon hamar vársz eredményt, és feladod. Vagy amikor nem látod az eredményt, mert nem csináltál előtte fotót, a napi apró javulásokat viszont nem veszed észre. Aki azonban kitartóan és következetesen csinálja az arcápolást, az 4-5 hónap múlva azt fogja látni, hogy tartósan jobb irányba változott a bőrképe. Ez a tudomány a szépség mögött. És ezt elhiheted. 🙂