BLOG

Férfi kozmetika

28 nov 2016, by Angela in Ápolás

Érdekes a szóösszetétel? Ízlelgessétek csak! Lányok-asszonyok, figyelem! Szokjunk hozzá, hogy az arcápolás nem csak a nők privilégiuma! 

Kedvenc témám a férfiak arcápolása. Nekik is van bőrük, nem? Akkor miért ne lehetne ugyanúgy ápolni azt, mint ahogy a nők ápolják a magukét? Kell, hogy jól nézzünk ki, kell, hogy egészségesek, ápoltak legyünk. És nem csak nekünk, nőknek van rá szükségünk, hanem a férfiaknak is. Úgy, ahogy mindenki megmossa a fogát, beveszi a napi vitaminjait, elmegy sportolni, fodrászhoz, ugyanúgy érdemes beilleszteni a kozmetikai kezelést is az életrendünkbe. És ahogy otthon is megmossuk a fogunkat és fogászatra is megyünk, ahogy otthon is megfésülködünk és fodrászhoz is megyünk, ugyanúgy nem elég csak otthon krémezni. Aki figyel magára, ápolja a bőrét, annak legyen rendszeresen időpontja a kozmetikába!

Persze nem újdonság, hogy egy-egy úriember befeküdjön egy kozmetikai kezelőszékbe nálam, vagy valamelyik kolléganőnél, de közel sem jönnek annyian, mint amennyien jöhetnének. Talán az előítéletek, talán a berögződések, vagy valami más. Tény azonban, hogy a fiúknak, férfiaknak is vannak bőrproblémáik, amelyek nagy részére van megoldás, sőt, a férfiak részéről igény is van arra, hogy ezt a megoldást megtaláljuk. Valahogy mégis jóval kevesebb férfi fordul meg a kozmetikákban, mint nő. 

Ezt az ellentmondást a kozmetikai cégek is felismerték, és a problémát úgy próbálják orvosolni, hogy férfiaknak kifejlesztett arcápoló vonalat dobtak piacra, illetve a kozmetikákban mindenhol megtalálható az úgynevezett “férfi kezelés”. 

Nem szeretem ezt a megközelítést. Ahogy nincs “női kezelés”, úgy nem kéne, hogy legyen “férfi kezelés” sem. A férfiaknak is különböző a bőrük, különböző állapotokkal, különböző problémákkal, sőt, minden férfi különböző elvárásokkal tekint a saját külsejére (és ezen belül a bőrére). Én, ahogyan minden más esetben, egyéni megközelítéssel vizsgálok minden bőrt. Kétségtelen, hogy genetikai adottságok bizonyos tekintetben megkülönböztetik a férfi bőrt a nőitől, de ez közel sem elég indok arra, hogy rövidre zárjuk a témát egy ilyen “férfi kezelés”-típusú általánosítással. Én szeretném, ha sokkal több férfi járna hozzám kozmetikai kezelésre. Mindenkinek meg lehet találni a megfelelő kúrát, sőt, teljes mértékben egyénre is lehet azt szabni. Van kezelés a sietőknek és izgágáknak, akik nem tudnak 2 órát egy kezelőszékben feküdni. Van kezelés a pattanásosoknak. Van kezelés azoknak, akik szabadulnának a szarkalábaiktól, és van kezelés azoknak is, akik csak feltöltődésre vágynak az ebédidőben. 

Nézzünk néhány példát!

Mikrodermabráziós kúra: néhány alkalom után teljes mértékben megújul a bőrkép, tisztább a látványa és az érzete is. Egy jó alapos tisztítás (nyomkodás nélkül), kis dörzsölés, ultrahangos hatóanyag bevitel és már lehet is tovább folytatni a napot. Körülbelül egy óra alatt végzünk. 4-6 alkalommal heti egy kezelés, aztán lehet másra váltani, vagy havi egy alkalommal életünk végéig folytatható.

Manager ebédidős kezelés: hidroabráziót követően stimuláló arcmasszázs. Könnyű, feltöltő, ellazító. Felüdülés és kikapcsolódás egyben, olyan a bőrnek, mint egy mentás bodzaszörp a kánikulában. Maximum egy óra alatt végzünk, heti egyszer ismételhető életünk végéig. Kiegészíthető ultrahangos hatóanyag-bevitellel a mélyebb táplálásért.

Mélytisztítás: a klasszikus nyomkodásos tisztító arckezelés. Ez nem a kifejezetten relaxáló kezelések közé tartozik, de vannak, akiknek erre van szüksége. Kb 2 óra alatt végzünk vele. 

Tű nélküli mezoterápiás kezelés: leginkább fiatalító, ránckezelő kúrákhoz. Ez nem egy ebédidős kezelés, leginkább azért, mert utána vigyázni kell a bőrre pár órán át. Legjobb délutánra, estére időzíteni, amikor már csak az otthoni tévézés, üldögélés van hátra a napból.

A fentiekben csak néhány példát mutattam, de az összes klasszikus, manuális (gép nélküli) kúra is teljes mértékben “férfibőrre” szabható.

Úgyhogy kedves fiúk, férfiak! Ne habozzatok, keressetek fel egy jó kozmetikust – például engem. 🙂  Itt nem lesznek kínos “összefutások”, találkozások az ismerősökkel, mert nálam mindig csak egy ember tartózkodik egy időpontban. Diszkréció és hatékony termékek egy helyen. Mi több kellhet még?