BLOG

Georgia Louise

26 jún 2016, by Angela in Sztárprofil

Jennifer Aniston, Linda Evangelista és Cameron Díaz kozmetikusa nagyon pragmatikus nézeteket vall, amikor a bőrápolásról van szó. Klienseinek nagyon pontos instrukciókat ad, hogy mit hogyan kell csinálniuk, valamint egy 8-10 termékből álló listát, amit mind megfelelő időben és sorrendben fel kell vinni a bőrre. Emellett életviteli tanácsokat is ad, mert felismerte, hogy az általános egészségi állapot nagy befolyással van a bőrállapotra. Aki egy kezeléstől vár végleges megoldást a bőrproblémájára, azt nem vállalja el, ugyanis szerinte a bőrápolás az élet része, bele kell iktatni a rutinunkba. Védjegyévé vált saját kidolgozású lifting masszázsa, amellyel 20 perc alatt éveket farag le az arcról. A hatás persze időszakos, azonban arra buzdítja vendégeit, hogy ne elégedjenek meg ennyivel, hanem járjanak vissza rendszeresen, amivel biztosíthatják a hosszan tartó hatást.

Elektrokozmetikai gépek tekintetében a mikroáramos, LED-terápiás és rádiófrekvenciás kezelések mellett tette le a voksát. Azonban óvatosságra int a lézeres bőrmegújítások kérdésében: véleménye szerint a túlzásba vitt bőrmegújító eljárások elvékonyítják a bőrfelszínt, amivel nagyobb kárt okoznak, mint hasznot.

 

Nagyon sok mindenben egyetértek Georgiával. Én is úgy gondolom, minden arccal csodát tesz egy megfelelően kidolgozott és kivitelezett masszázs. Ezért töltöttem rengeteg időt azzal, hogy kikísérletezzem a saját masszázstechnikámat. A 8-10 termék tekintetében viszont mást kell mondanom. Értem én a koncepciót, és elvileg egyet is értek vele: a nagyon sok problémára megoldást nyújtó termékek nem szoktak jók lenni. Minél több problémára kínál megoldást egyetlen termék, annál kevésbé tud specifikus lenni, tehát egy-egy bőrpanaszra kevésbé tud hatékony megoldást nyújtani. Elvileg ezért sokkal jobb lenne olyan termékeket használni, amelyek célzottan egy gondot kezelnek, viszont így fordul elő az, hogy kellene 6-7-8 terméket használni. Ki engedheti ezt meg magának? Még az én fürdőszobámban sincs 8 arckrém…

Amit viszont lehet csinálni – és én így szoktam kezelni – az az, hogy rangsoroljuk a problémákat, és egymás után foglalkozunk velük. Először rendbe hozzuk a legnagyobb problémát jelentő dolgot, majd ha ezzel megvagyunk, akkor lehet krémet cserélni és fókuszálni a következő problémára. Én amúgy is szeretem a vendégeim visszajelzéseit, egy-egy problémásabb bőr esetében szoktam kérni, hogy a kezelés után 2-3 nappal csak egy percre ugorjon fel hozzám, hadd vessek egy pillantást a bőrére. Fontosnak tartom az utánkövetést.

A kozmetikai gépek tekintetében nagyon jól választott, a mikroáramos gép gyakorlatilag edzi az arcizmokat, valamint serkenti a nyirokáramlást (egy jó masszázzsal kiváltható), a rádiófrekvencia a legjobb öregedésgátló technológia, mélyen a bőrfelszín alatt hat, a LED-terápia pedig arra hivatott, hogy deaktiváljon bizonyos kollagénbontó enzimeket, illetve jó hatással van a sejt egészséges működésére, a Pubmed-en számos tanulmány igazolja a bőrfiatalításban való hatásosságát.

Fényterápiát nálam az ingyenes Bioptron, valamint a szintén ingyen járó vörös LED-es ultrahang képviseli, arcemelő masszázs és rádiófrekvenciás kezelés szintén igénybe vehető. Ha Lindának és Cameronnak bejön, szerintem érdemes kipróbálni őket. 🙂