BLOG

Ha az elektrokozmetika nem játszik…

08 dec 2016, by Angela in Ápolás

Amikor bőrszépítésről, fiatalításról beszélek, akkor szinte mindig valamilyen elektrokozmetikai kezelőeljárást említek, azonban van az úgy, hogy valakinek nem szabad ilyen kezeléseknek alávetnie magát. Csak a legáltalánosabbakat említem: várandósság, szoptatás alatt, rákbetegek, sugárkezelés alatt állók és akiknek pacemakere van, őket sajnos el szoktuk tanácsolni a kezelésektől. Sokan a cukorbetegeket sem kezelik. Hogy mi ennek az oka, az állapotonként változik. Leginkább az immunrendszer csökkent aktivitása miatt nem akarjuk megterhelni a bőrt, várandósság és szoptatás alatt a hormonális változások miatt kiszámíthatatlan, hogy a bőr hogyan reagál, valamint az első három hónap mindenféleképpen kritikus a baba fejlődése szempontjából, így bármit, aminek esélye van arra, hogy a véráramba kerüljön, távol kell tartani a kismamától. Pacemaker esetén a közvetlenül és közvetve elektromosságot használó gépek interferálhatnak a pacemakerrel, ezért nem használjuk őket. 

Mit tehet mégis a bőre szépségéért az, aki valamelyik fenti kategóriába esik? Nagyon sokat! Rengeteg hatásos és szelíd kezelés közül választhat nálam az, aki ilyen, vagy olyan okokból nem akar, vagy tud elektrokozmetikai kezelőeljárást igénybe venni. 

A várandósoknak

Az összes Belico kezelést ajánlom ezeket mindig kiegészítem egy szelíd hámlasztóeljárással, a hidroabrázióval. Ez nagyon szépen előkészíti a bőrt a kezelésre, hogy aztán a tiszta, természetes, biotechnológiás kozmetikumok tudjanak dolgozni. Az első három hónapban semmiképpen, de aztán már be lehet iktatni egy-egy óvatos mélytisztítást. Mehetnek a várandósoknak a különféle lehúzható maszkok is. A masszázsok sajnos kimaradnak ebben az időszakban. 

A cukorbetegeknek, daganatos betegségben

Az összes kezelés, ami a kismamáknak mehet, az mehet a nekik is, azonban nem ajánlatosak az invazív kezelések (durva csiszolások, dermapen), mert ők nehezebben regenerálódnak. Egy tápláló anti-stressz kezelés, vagy egy építő bio-ceramidos tökéletes lehet, és még egy gyengéd masszázs is mehet. 

Pacemaker

A pacemakerrel élőket nem a kozmetikai kezelésektől, hanem az elektromos gépektől kell távol tartani. Emiatt leszűkülnek ugyan a lehetőségeik, de mégsem kell lemondaniuk a fiatalodásról, szépülésről. Sok olyan módszer áll rendelkezésünkre, amellyel nagyon szép eredményeket lehet elérni a bőrjavításban. Mikrodermabrázió, hidroabrázió nyugodtan mehet, savas peelingek, hámlasztó bőrmegújítások. A célzottan fiatalító módszerek közül a mezopen elődjét, a dermarollert lehet alkalmazni a bőrükön, ugyanolyan látványos eredménnyel. Szemkörnyék-kúrát lehet felépíteni például a speciális szemkörnyék-hámlasztó kezeléssel, majd mini-rollerrel a szem körül, a legújabb nanoszómás szemkörnyék-kezelő hatóanyagbombát adagolva, sőt, az egészet fel lehet turbózni egy lehúzható szemkörnyéki zárómaszkkal. 

A kozmetikának rengeteg eszköze van nem csak a bőrünk szépítésére, hanem a lelkünk táplálására, közérzetünk javítására is. Speciális állapotokban, élethelyzetekben sem kell lemondani arról, ami jól esik.

Pacemakerről

Rákról