BLOG

Milyen gyakran menjünk kozmetikushoz?

17 márc 2017, by Angela in Info, Kozmetika

Szóval, itt a nagy kérdés, és én megpróbálom megadni rá a választ. Nem lesz könnyű. Bizonyára te is tudod, hogy ahány nő és ahány bőr, annyi különböző igény, elvárás irányul felém. Van, aki csak jól szeretné érezni magát és relaxálva szépülni egy kis időt. Van, aki a hardcore fájdalmas, de ultrahatékony kezeléseket kedveli. A spektrum nagyon széles, de mégis megpróbálkozom a lehetetlennel, mégpedig azzal, hogy rendszerezzem, hogy milyen kezelésre milyen gyakran kell menni.

Hetente lehet menni:

 1. Sima, klasszikus arcmasszázsra: ellazít, vérkeringés fokozó, valamicske hatóanyagot is bejuttat.
 2. Akinek olyan a bőre, hogy lehet, az eljöhet minden héten peelingre, pakolásra (akinek nem, az jöhet 10 naponta)
 3. Hidroabrázióra életünk végéig minden héten lehet jönni! Király kezelés, mindenki imádja, non invazív és ultra hidratáló. Vagy pakolással, vagy ultrahangos hatóanyag bevitellel zárom.

Kéthetente:

 1. Aki kéthetente akar járni, annak maximum egy ultrahangos kezelést lehet minden alkalommal beiktatni
 2. Másik megoldás, hogy váltogatjuk a kezeléseket, minden második héten mást, pl első héten tű nélküli mezo, harmadik héten ultrahangos, ötödik héten ismét tű nélküli, és így tovább

Havonta:

Elterjedt nézet, hogy havonta nyomkodtatni kell. Töröljük ezt ki a kis agyunkból! Nem kell. Van, akinek igen, de ők csak a nagyon kis százalékot teszik ki. Viszont a legtöbb embernek ideális, ha havonta egy alkalommal ellátogat a kozmetikába, és ott a megfelelő kozmetikumokkal, hatóanyagokkal és beviteli módszerekkel feltöltik a bőrét. Akinek nem fér bele, hogy havonta eljárjon, az eljárhat 6 hetente is. De az ideális az lenne, hogy rendszeresen karban tartsuk a bőrünket, és ez olyan dolog, amit csak a kozmetikus tud megfelelően megtenni. 

A kúrákról

A rendszeres bőrápolás mellett néha arra is igénye van a bőrnek, hogy extra feltöltéssel új erőre kapjon, egy nyár végén, vagy télen feltöltsük tápanyagokkal, esetleg gyorsan formába szeretnénk hozni. Ilyenkor kúrára van szükség, ami úgy néz ki, hogy 4-5 alkalommal gyors egymásutánban hetente kell jönni, majd az elért eredményt havi egy alkalommal fenntartjuk. Fontos tudni, hogy ezek olyan intenzív kezelések, amelyeket nem lehet hosszú távon hetente végezni, mert tömény hatóanyagokkal dolgozom, és el tud érkezni az a pont, amikor besokall a bőr.

Évente egyszer, maximum kétszer

A mezopenes és a hámlasztó kúrákat nem lehet túlzásba vinni, az elért eredményt pedig más módszerekkel tartjuk fenn!

5-10 évente

A tartós szőrtelenítés e-light technológiával. Egy e-light kúra hosszadalmas, elhúzódó, de az eredménye szőrtelen bőrfelület. Az eredmény tartóssá tételéhez érdemes évente egy-egy fenntartó kezelést (nem kúrát, csak egy kezelést) igénybe venni.

 

A minimum, amit meg kéne tenned a bőrödért

 1. Megfelelő készítmények használata otthon (beleértve a fényvédőt is). 
 2. Havonta-hathetente egy kozmetikai kezelés

A szerintem ideális módszer

 1. Belico és/vagy Mesotica otthoni készítmények használata. (Egy kozmetikai kúra mindig akkor hozza a legoptimálisabb eredményt, ha a megfelelő otthoni termékkel rádolgozunk. Hiába erőlködöm a kozmetikában, ha otthon egy loreállal “elkened” a végeredményt)
 2. Havonta egy arckezelés a kozmetikában
 3. Évente kétszer 5 alkalmas kúra a bőr igényeihez igazodva: couperosa-kúra, hyaluronsavas feltöltő-kúra, savas hámlasztás, bőrmegújítás, stb
 4. Alkalmak (esküvő, hivatalos vacsora, szilveszter, színház, stb) előtt 1 feltöltő kezelés, Mesotica tű nélküli mezoterápiás, vagy rádiófrekvenciás lifting.

A szerintem ideális módszert tovább lehet fűszerezni heti arcmasszázzsal, pakolással, vagy testkezelésekkel: karcsúsítással, villanófényes pigmentfolt-kezeléssel. Akinek igénye van rá, hogy minden héten a kozmetikába jöjjön, annak is tudok kezelést javasolni minden alkalomra. 🙂