BLOG

Szemünk fénye

06 nov 2016, by Angela in Kozmetika

Sokaknak okoznak gondot a sötét árnyékok a szemeik alatt. Akik érintettek, biztosan minden aktuális “szent grált” kipróbáltak már, mindig abban bízva, hogy gyűlölt karikáiknak búcsút inthetnek. A népi internet tele is van homemade trükkökkel, praktikákkal, kinek-kinek megvan a tuti biztos receptje az eltüntetésükre. Azonban hatalmasat téved az, aki azt gondolja, létezik egyetlen egy hatásos és kielégítő módszer. Ennek magyarázata az, hogy maguk a karikák is több okból alakulhatnak ki. Nézzük, melyek ezek az okok, és hogyan küzdhetjük le őket!

  1. Extra vékony bőr. A szem körül alapból is nagyon vékony a bőr, azoknál pedig, akiknek az átlagosnál vékonyabb, egyszerűen átlátszik a szem körüli izom, illetve a vérerek. Ez az izom körkörös, vörös színű, ami a bőrön keresztül kékes, lilás árnyalatot kap, az erek miatt pedig lilás-feketés árnyalatot. A bőr vékonyságát genetikai faktorok alakítják, illetve a dehidratáltság, valamint bizonyos krémek, retinoid tartalommal. Megoldás ebben az esetben a szervezet hidratáltságának emelése (ivás), külső hidratáció (pl mezoterápiás, hialuronsavas kezelés), és optikailag segítenek a korrektorok.
  2. Árnyék. Néha a karikák egyszerűen nem mások, mint árnyékok, a szem alatt valamilyen okból megvastagodott bőrréteg miatt. Ez a megvastagodás kialakulhat víz illetve zsírfelhalmozódástól. Vízfelhalmozódás ellen nyirokstimuláló masszázs, illetve emeltebb párnán alvás segíthet, zsírfelhalmozódást plasztikai sebész tud kezelni. Néha segíteni tudnak a bőrfeszesítő eljárások, bőrújraépítések, pl savazások, fotorejuvenáció, rádiófrekvenciás feszesítés. Ezek egyszerűen azért, mert hatásukra a bőr kifeszül, és kicsit “meghúzza” az érintett területet is. 
  3. Pigmentáció. A pigmentfelhalmozódás létrejöhet genetikai okokból (születéstől, vagy később is kialakulhat), gyulladások, allergiák, gyógyszerek hatására, vagy akár napkárosodás miatt is. Ha erről van szó, nagyon óvatos depigmentáló kezeléssel lépésről lépésre lehet javítani az állapoton.

Eltüntetni őket bonyolult és körülményes, sok esetben nem marad más, mint megbarátkozni velük. Azonban a smink, a korrektorozás mindenkinek rendelkezésére áll, ezzel, ha nem is örökre szóló megoldást találhatunk, de a mindennapjainkat biztosan könnyebbé tehetjük. Nem igényel nagyon sok gyakorlatot, és férfiaknak is rendelkezésére áll. 🙂

 

A szemkörnyék kezelése, a bőr hidratáltan, feszesen tartása segít abban, hogy kipihentebbnek, fiatalosabbnak tűnjön a tekintet. Milyen kezelések végezhetők a szemkörnyéken?

  1. Dermapen, kozmetikai mezoterápia. Jolly Joker kezelésem, imádom! Rengeteg bőrproblémára nyújt megoldást, és az állítható tűmélységnek köszönhetően ideális a szemkörnyék kezelésére. Maga a készülék is fiatalít, erőteljes kollagénképzést indít be a bőrben, plusz a kezelés alatt adagolt nagy töménységű, tiszta hatóanyagok hozzájárulnak ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a kezelésből. Mivel nagyon rövid tűvel dolgozom ezen a területen, nem szükséges a szokásos 3-4 hetet megvárni két kezelés között, lehet jönni 10-14 naponta, azonban kb 8-12 alkalomra szükség lehet.
  2. Rádiófrekvencia. A rádiófrekvencia már ismert feszesítő hatását a szemkörnyéken is ki tudjuk használni. Speciális kifejezetten erre a környékre fejlesztett kezelőfejjel a maximum hozható ki belőle.
  3. Csak hatóanyagos kezelés. A Belico szemkörnyék ápoló rendszerével és speciális szemkörnyék-masszázzsal kihajtjuk a méreganyagokat és a bőrt feltöltjük tiszta, bio hatóanyagokkal. Kúrában is lehet, csak egyet-egyet is lehet, illetve 2-4 hetente a végtelenségig lehet szemkezelésre járni.