BLOG

Tények és tévhitek a villanófényes kezelésekről

03 máj 2017, by Angela in Kozmetika

Tegyük tisztába a dolgokat, vegyük sorra a köztudatba rögzült híreket sz IPL-lel kapcsolatban!

1. Az IPL az lézer?
Nem. Annyi a közös bennük, hogy fénnyel dolgozik mindkettő, és mindkettőt használják tartós szőrtelenítésre. A lézer monokromatikus és fókuszált, a villanófény (IPL) pedig szórtabb, nagyobb spektrumú sugárzás.

2. Az IPL csak szőrtelenítésre használható?
Nem! Tartós szőrtelenítésen kívül fiatalításra (fotorejuvenációra), pigmentfolt, rosaceás területek, akne, illetve seprűvéna kezelésére is alkalmas.

3. Fáj?
A hagyományos IPL kezelés igen. Elviselhető, de fáj, jellemzően bepirosodik, majd a bőrön napégésre jellemző tüneteket tapasztalhatunk, mely 1-3 nap alatt elmúlik.

4. Van kevésbé fájdalmas megoldás?
Van, sőt! Az IPL már régi (igaz, hogy jól működő) módszer. Sokat fejlesztettek rajta. Az egyik fejlesztés pl az, hogy a fény erejét rádiófrekvenciával kombinálják, melynek eredényeképpen sokkal kisebb energiával jóval hatékonyabban tudunk kezelni. Ez azt jelenti, hogy sokkal kevésbé fáj. Ezt a technológiát úgy nevezik, hogy e-light (vagy ELOS – electro optical synergy). Mindarra hatásos, amire az IPL, viszont sokkal kevésbé kellemetlen.

5. Lehet nyáron kezelni, vagy akkor hatástalan?
Ez a kérdés az, ami leginkább foglalkoztatja a vendégeimet, és itt van a legtöbb félreértés. Az tény, hogy az IPL annál jobban hat, minél sötétebb a szőr és minél világosabb a környező terület, valamint minél sötétebb a bőr, annál több energia nyelődik el magában a bőrben, s ez emeli az égési sérülések kockázatát. DE! Az e-light az alkalmazott rádiófrekvencia miatt sokkal kisebb fényenergiát használ, viszont mélyebbre tudja vinni azt, így nagyon kevés az esély a sérülésre. Van azonban egy olyan technológia, ami teljesen kizárja a sérülésveszélyt, ez pedig az SHR (super hair removal) technológia. A sorozatos villanásokban leadott fény a kutatások szerint ugyanolyan hatékonyan (néha hatékonyabban), viszont teljesen fájdalommentesen adja ugyanazt az eredményt, mint az e-light, illetve az IPL.

6. Szóval akkor lehet nyáron?
Igen! Lehet is, meg hat is. Viszont csak akkor csinálom meg, ha vállalod, hogy tartózkodász a naptól a kezelés alatt. Mit jelent ez? Fényvédelem, tűző napon ruhával, kalappal takarni a bőrfelületet. Kész vagy ennyit megtenni a fiatal, szőrtelen bőrödért?

7. Fiatalítani is lehet fájdalom nélkül?
Igen. Az SSR (super skin rejuvenation) módszer az SHR-hez hasonlóan működik.

Szóval, kövesd a fényt! 🙂