BLOG

Új évi fogadalom – nem szakma

01 jan 2018, by Angela in Egyéb

Sokan tesznek újévi fogadalmakat, vagy kívánnak ezt-azt az újévre. Én éppen ellenkezőleg: inkább megköszönni szoktam az elmúlt év minden pillanatát, a jókat, gyönyörűeket, boldogakat, de a nehezebbeket is. Meg a hétköznapiakat is. Te felfogtad már, hogy az életedet a hétköznapok alkotják? Hogy nevezheted őket szürkének? Az enyémek, a mieink sosem azok, és sosem is voltak azok. Mindig jó volt élni, mindig értékeltem a pillanatot, szeretek lenni csak úgy. Nem azon gondolkodni, hogy mit kéne csinálni, hanem élni azt, ami van. Tenni a dolgot, ami azt a pillanatot mossa ki a szürkeségből, amiben éppen vagy. Nem azon álmodozni, hogy “majd milyen jó lesz”, hanem jól érezni magam. Te mikor tettél így utoljára? Érezd jól magad, szeresd a pillanatot, még akkor is, ha egy kicsit nehéz. De ne érts félre! Ez nem az a műezo-gigaspiri maszlag, amit mindenhol olvasol, hogy “élj a mának”, meg, hogy “ami jön, azt úgy fogadom el, ahogy van”, meg “ennek így kellett lennie”. Ha így gondolod, akkor gondolat és akarat nélküli báb vagy. Gondolod, hogy Isten ilyenné akart teremteni? Saját mintájára ugye…
Érezz, gondolkodj, cselekedj! Talán még a sorrend is ez. Tedd a dolgod, színezd ki a hétköznapjaidat, mert ettől lesz a jövőd is színes! Ha van célod, azért minden nap tegyél valamit. Ha nincs célod, akkor másokért tegyél valamit. De hidd el, másokért csak akkor tudsz tenni, ha megtanultál önmagadért tenni. Mert az Isten benned is ott van. Ne nyomd el magad, a vágyaidat, érzédeidet kényszerű cselekvéssel! Rengetegen vannak, akik nem állnak meg egy pillanatra sem. Hogy tud valaki magára figyelni, ha nincs egy pillanata sem? Hogy tudsz másnak adni, ha nem ismered a saját igényeidet? Hogy tudsz mást meghallani, ha saját magadra sem figyelsz? A világot csak azok tudják megváltani, akik a saját mikrovilágukat már megváltották.
Mindezek fényében, talán egy kicsit más megvilágításba kerül, amikor azt mondom: szeretettel kívánok neked egy boldog új esztendőt!