Géppark

Géppark

Minden gépemet saját magamon is teszteltem, teljes mértékben tisztában vagyok tehát azzal, hogy milyen élmény adott kezelésben részesülni.

nubwaySHR212E-light + SHR + IPL készülék

Mindhárom technológia a villanófényre alapul, egy nagy kombinált gépbe összeállítva. Az IPL a klasszikus villanófény, az E-light az IPL és a rádiófrekvencia kombinációja, az SHR pedig a „super hair removal” (szuper szőr eltávolítás) jelzője. Nagy hatékonyságú, kombinált (víz, levegő és termoelektromos) hűtéssel rendelkezik, minden kezelési paraméter külön, személyre szabhatóan állítható.

IPL: hagyományos pulzáló fény, nagy energiájú, de nagy a szóródása és viszonylag nagy fájdalommal jár, mert a leadott energia nem csak a szőrtüszőben nyelődik el, hanem a környező szövetek melanin tartalmában, illetve a hemoglobinban is. A szőr, növekedése során, csak az aktív fázisban tartalmaz pigmentet, ezért a kezelés csak az aktív növekedési fázisban levő szőröknél hat (testfelülettől függően 30-75%). 12-16 kezelésre is szükség lehet szőrtelenítéshez. Jellemzően világos bőrön és sötétebb szőrön ad eredményt.

SHR: az IPL és a hagyományos lézeres szőrtelenítés előnyeit ötvözi. Kevesebb fájdalommal jár. Nevéből adódóan ezt a kezelést csak szőrtelenítésre használjuk, inkább nyáron. Alacsonyabb energiaszinten, de több pulzálást ad le, mintegy fokozatosan melegíti a szőrtüszőt. A bőrfelszín sérülése nélkül érhetünk el hatást. Barnult bőrön is alkalmazható, minden testrészen, kivéve a szem közvetlen környezetét. Sok szőrrel fedett testfelületen érezhető a melegség, de a csípő, égő érzés, ami az IPL-re jellemző, elmarad.

Kb 8 kezelés kell a szőrtelenítéshez. Az eljárás lehetővé teszi a tavaszi-nyári alkalmazást is, mert kevésbé veszi igénybe a bőrt.

E-light: a fényenergia jobb elnyelődését a rádiófrekvenciás energia segíti, mintegy fókuszálva a célterületre a sugarat, a bőrrel érintkező fej kontakthűtése pedig biztosítja a kellemesebb érzetet kezelés alatt. Ezzel elkerülhető a környező szövetek felhevülése, valamint célzottabb hatást érünk el alacsonyabb energiaszint mellett, ami biztosítja a kisebb fájdalomérzetet, és a sérülésveszélyt is minimalizálja. Minden bőrtípusnál, világos szőrszálakon is alkalmazható. A három villanófényes kezelés közül ezt tartom a legjobbnak.

 

Ez egy komoly gép, csak szigorúan betartott protokoll szerint lehet vele kezelni. Előfordulhat, hogy egy pigmentfolt kezelése egy alkalommal összesen csak 2 villantásból áll, ami esetleg szokatlan lehet.

Minden esetben védőszemüveget használunk, és minden kezelés előtt ismét felmérem a bőr pillanatnyi állapotát. Kétes eredetű folt, vagy sok anyajegy esetén a kezelés nem elvégezhető. Emellett minden esetben listát adok a kezelésből kizáró tényezőkről.

Előfordulhat enyhe bőrpirosodás, ami általában maximum 2 napon belül elmúlik. Érdemes lehet jegelni, vagy aloé krémmel kezelni a területet. A kezelés napján tartózkodjunk a forró zuhanytól! A kezelés utáni sebek a kezelés után besötétednek, körülöttük vörös keret jelenik meg. A következő 24-48 óra alatt egyre sötétebbé, akár feketévé is válnak. A seb 2-3 napon belül elkezd hegesedni, majd leválik, vagy púderes hámlás formájában lepereg. A szőrtelenítő kezelés után 7-21 nappal borosta jelenhet meg, de ezek nem új szőrszálak, hanem a régiek, amik elhagyják a tüszőt. Szigorúan tilos otthon a szőrtelenítés bármilyen formája (beleértve a csipeszelést és a szőkítést is!) Igen ritka esetben, a melanin egyéni fényelnyelő képességei miatt kialakulhatnak sötét, avagy világosabb foltok, melynek elmúlási ideje néhány hónap lehet.

A kezelés alatti érzet, a javallatok/ellenjavallatok, az utasítások, az előírások és az óvintézkedések mind szőrtelenítő, mind arc-, vagy testkezelő programoknál ugyanazok.

 

BJRU-6Bi-, tri- és multipoláris rádiófrekvenciás gép

Állítható intenzitással a kívánt szöveti mélységig juttatható az energia, ezzel érhető el a feszesítés, vagy a zsírszövet csökkentése.

A rádiófrekvencia gyakorlatilag elektromágneses hullám. (Ettől nem kell megijedni, a rádióhullámok, mikrohullámok, sőt a fény is ezek közé tartozik.) A kezeléskor az emberi test elektromos vezetőképességét használjuk ki. Megfelelő beállításokkal a célszövetbe lehet juttatni a hullámokat, amelyek ott a kívánt változásokat előidézik. Fontos megjegyezni, hogy a gép teljesen biztonságos, sőt a kezelés kifejezetten kellemes, relaxáló hatású. A gép nem megfelelő beállításokkal sem veszélyes (maximum hatástalan). Minden vendégnél a bőrszövet állapota és az elérendő cél szerinti beállításokat alkalmazom. Az anti-aging területen belül a legjobb eredményeket a bőrmegemelés és feszesítés terén lehet elérni vele, ennél fogva a lógó bőr okozta ráncok halványíthatók vele legjobban.

Testkezelésekben kitűnő eredményeket lehet vele elérni akár önmagában, akár más kezelésekkel kombináltan alkalmazva.

Bármilyen bőrszínen alkalmazható.

Kavitációs ultrahang

Az alakformálás nem invazív módja. A készülék fókuszált ultrahang hullámokat juttat a kiválasztott területre a bőr alatti kötőszöveti rétegekbe, miközben a bőrfelszínen semmilyen elváltozást nem okoz, és megkíméli az ereket és idegeket is. A zsírszövetben roncsolja a zsírsejteket, mintegy elfolyósítja a felhalmozódott zsírt, melyet így már a szervezet a saját immunrendszerén és a nyirokkeringésen keresztül ki tud választani.

Felépülési idővel nem kell számolni, extrém ritka esetben számoltak be egy-egy vízhólyag keletkezéséről, de nálam ilyen még nem fordult elő. A zsírraktárakból felszabaduló zsír extra energiát jelent a szervezetnek, amit fel kell dolgoznia és ki kell ürítenie. Ebből kifolyólag nagyon fontos a sok víz (NEM gyümölcslé, bor, leves, mézes tea, stb!) fogyasztása, illetve a mérsékelt kalóriadeficites állapot fenntartása az egész kúra alatt. A kezelést követően 2 napig a megerőltető testmozgástól is óvakodni kell.

A kezelést kizárólag kúrában érdemes igénybe venni, de nem a kóros elhízás kezelésére való.

Veinstar thermokoagulációs érkezelő gép

Nagyfrekvenciás, elektromágneses gép, hajszálerek, teleangiektáziák, pókangiómák, éranyajegyek, rosacea miatt létrejött értágulatok, stb kezelésére. Kizárólag erre a célra fejlesztett készülék, így ezeket a jóindulatú elváltozásokat jóval hatékonyabban és célzottabban kezeli, mint pl a villanófényes technikák, és kevésbé fájdalmas, mint az elektrokoagulációs módszerek. Az irányított elektromágneses lökés kicsapja (koagulálja) az érszakaszban pangó vért, amely emiatt elhal, és az immunrendszer által elszállításra kerül. Mellékhatás-mentes, a napi rutinba beleilleszthető, nincs felépülési idő, nem kell szorítókötés, semmi kellemetlenséggel nem kell számolni, nyáron is alkalmazható. (Felépülési idő ugyan nincs, de a gyógyulási folyamat alatt a kezelés helyén karmolás-szerű nyomok maradnak, így érdemesebb a kezelést olyankorra időzíteni, amikor az adott testrészt ruha fedi. Az arc sminkelhető!) Maga a kezelés nem kifejezetten fájdalmas, néhányan szúnyogcsípés-szerű érzésről, mások egy másodpercig tartó parázsló érzésről számolnak be. A kezelt felület nagyságától függően 5, de maximum 25 percet vesz igénybe, a napi rendes tevékenység minden probléma nélkül folytatható! 5-6 kezelésre lehet szükség. Arc, térd, comb, boka környéke a leggyakoribb, de minden testfelület kezelhető vele. Azon túl, hogy természetesen vannak ellenjavallatai, fontos tudni, hogy semmilyen egészségügyi kockázattal nem jár, hiszen ezek az erek nem funkcionálnak a szervezetben, rájuk nincs szükség, eltávolításuk nem okoz zavart a test normális működésében.

Visszérkezelésre nem alkalmas!

Gyémántfejes mikrodermabráziós készülék

gyemantfejes-mikrodermabrazios-keszulekA bőr felhámjának, az elhalt felületnek az eltávolítására, tulajdonképpen lecsiszolására alkalmas készülék. A kezelés után a bőrfelszín azonnal megújul, a durva tapintású bőr a múlté, a hámszövet felszívóképessége sokszorosára nő. A kezelés hatására megélénkül a vérkeringés, a bőr tápláltabb lesz és az új bőrsejtek képzése felgyorsul.

4-5 kezelés után egy teljesen megújult bőrfelszínt kapunk. Apróbb ráncokat és kisebb pigmentfoltokat halványít, de teljesen nem tünteti el őket.

A nevét onnan kapta, hogy valóban gyémánt fejekkel végezzük a munkát, az elhalt bőrsejtek és a szennyeződések lecsiszolását. Egyidejűleg vákuumot alkalmazunk, ami (helyes technika mellett) nyirokkeringés-javító hatással bír.

A kezelés alatt érezni fogjuk a vákuum szívó-masszírozó hatását, illetve a szó szerinti dörzsölést, amelyet a gyémántfej mozgatása okoz. Nem ez alatt a kezelés alatt fogunk elaludni, de nem is jár (nem járhat!) fájdalommal. Kellemes, felfrissült bőr a végeredmény. Előfordulhat pirosodás, amely másnapra elmúlik, nagyon ritkán egy-egy piros folt maradhat, ami maximum 2-3 napon belül elmúlik. Sebesedéssel, vérzéssel nem jár!

Hidroabrázió/ultrahangos peeling

peelsAz ultrahangos-vizes arccsiszoló gép egy mindenki számára alkalmazható módszer a bőr megújítására, hidratáltságának fokozására, az elhalt réteg eltávolítására és a felület alapos tisztítására.

A másodpercenkénti több tízezerszeres rezgéssel a kezelőfej tulajdonképpen elporlasztja a bőrre adagolt vizet, mely így lerobbantja a bőrsejteket, faggyú- és sminkmaradványokat, szennyeződéseket, de csak a szarurétegre hat, így semmilyen irritációt nem okoz, sőt jó hatással van a gyulladásokra. Bársonyossá, ragyogóvá, hidratálttá teszi az arcbőrt.

Kellemes kezelés, nem jár fájdalommal, azonnali nyugtató hatással van a bőrre, semmilyen ellenjavallata nincs, semmilyen mellékhatásra nem kell számítani.

A kezelés alatti érzet olyasmi, mintha egy tompa borotvával végighúznának az arcunkon.

(Kiegészítésként meg kell jegyezni, hogy a kezelés csak a Közép-Európában elterjedt elnevezés szerint hidroabrázió. A hivatalos terminológia szerint ultrahangos peelingnek nevezik. A tulajdonképpeni, valódi hidroabráziós készülék szintén vízzel, de teljesen más elven működik. Azonban ez a kis zavar a terminológiában egyáltalán nem kisebbíti az ultrahangos peeling nagyszerűségét, mely egyik kedvenc peelingmódszerem.)

Kombinált elektroporátor

kombimezoDirekt, pulzáló, alacsony frekvenciás elektromos árammal dolgozó készülék, hatóanyagok bőrbe juttatására.

A mezoterápia (tűs orvosi befecskendezés) alternatívája. Az elv alapja, hogy a szövetek (esetünkben a bőr) az optimális működésükhöz szükséges táp- és építőanyagokat könnyebben és koncentráltabban tudják felvenni, ha nem az emésztőrendszeren keresztül, sok veszteséggel jutnak hozzájuk, hanem közvetlenül a környezetükből.

Az elektroporátor által létrehozott speciális áramforma ideiglenesen úgy ionizálja a hatóanyagokat és a bőrt, hogy azok át tudjanak jutni a bőr barrier rétegén, majd kaszkád-szerűen végigjutnak a sejtekig pillanatnyi mikrocsatornákon (amiket szintén az áram alakít) keresztül.

Csak testazonos, a szervezetnek hasznos, tiszta, ampullázott hatóanyagot szabad vele bejuttatni.

A kezelés alatt steril körülmények között a kezelőfejet mozgatva adagolom a hatóanyagkoktélt a bőrre. Enyhe rángató, csipkedő, bizsergető érzés tapasztalható, fájdalommal semmi körülmények között nem járhat. Használható a bőr mélyhidratálására, regenerálására, táplálására, valamint cellulit- és zsírszövet-csökkentő kezelésekhez.

Nincs felépülési idő, ugyanakkor a kezelést követően bizonyos dolgokra oda kell figyelni, vigyázni kell a bőrre. Erről szóban és írásban tájékoztatást adok, de semmiben nem befolyásolja a napi rutint.

A gép azért kombinált, mert az elektroporációs arc- illetve testkezelő fej mellett még megtalálható rajta egy LED-es ultrahang fej, illetve egy hideg vasaló is, mely igen széles körűen felhasználható különféle kezelések zárólépéseiben.

Mezopen

Kollagén indukciós terápiához használt készülék, formáját tekintve egy tollhoz hasonlatos patron, apró, steril tűkkel körberakva. A kezelés során a papilláris rétegig kell lejutnia a tűknek. A dermarollerhez hasonlítva sokkal előnyösebb és célzottabb kezelést lehet vele eszközölni, mert az arc bőrén területenként más és más tűhosszal kell dolgoznunk, amely a roller esetében azt jelentené, hogy akár 2-3 különféle méretű rollert kellene alkalmaznia a kezelőnek. (Ez persze sosem történik meg.) Míg a mezopen steril, egyszer használatos fején állítható a tűhossz, így minden arcfelület a megfelelő mélységben kezelhető. Másik nagy előnye még a sterilitás: minden kezeléshez új, a vendég előtt kicsomagolt tűpatront használok. (A rollernél ugye ez nem megoldható, hiszen akkor minden kezeléshez meg kellene vásárolni az új rollert.) Minden tekintetben remek eljárás, hatásában felveszi a versenyt a rádiófrekvenciás, vagy elektroporációs kezelésekkel is.

Nem a legkellemesebb kezelés, de aki ráveszi magát, mind kivétel nélkül azt mondja, hogy megérte. Bár már egy kezelés is javulást idéz elő a bőrállapotban, mégis érdemes több kezelést igénybe venni, és azokat az őszi-téli időszakra időzíteni.

A felépülési idő egy, maximum két nap, de nagyon sok esetben a kezelés után pár órával már nem látszik sérülés. Mindezekkel együtt a bőrt kímélni és megfelelő tápanyagokkal ellátni szükséges, ehhez minden esetben szóbeli és írásbeli előírásokat adok.

A teljes gyógyulási idő (a láthatatlan folyamatok) azonban több időt vesznek igénybe, mint a dermarolleres kezeléseknél megszokott, ezért a mezopen kúrákra ritkábban kell jönni, egy-egy kezelés között akár 2 hónap is eltelhet. (Ezért érdemes már szeptember végén, október elején elkezdeni, hogy tavaszig végezzünk.)

A kezelés alatt érezhető érzés egy erős dörzsöléshez hasonló, olyasmi, mint amikor gyerekkorunkban lehorzsoltuk a bőrünket, vagy mintha smirglivel végighúznának az arcunkon.

Bioptron lámpa

bioptronA Bioptron fény hullámhossza 480 nm-től 3400 nm-ig terjed, tehát mind a látható, mind a közeli infravörös tartományban sugároz, fénye 11,5 cm mélyen hatol be az emberi test szöveteibe, ezért a mélyebben fekvő elváltozások hatékony kezelésére is alkalmas.

Az kísérletek magyarázatul szolgáltak a tapasztalásra: a poláros fény hatására megnövekszik a sejtaktivitás. Ez részint a hámosodásért felelős fibroblasztok fokozott termelődésével, részint a sebek gyógyulását elősegítő védekező mechanizmusok fokozott működésével magyarázható.

A polarizált fény megváltoztatja a molekulák alakját a sejtfalban, ezért növelni tudja annak energiáját. Ezért tud több oxigént szállítani a vörösvértest, és ezért aktivizálódnak a fehérvérsejtek is.

Akut, gyulladásos, fájdalmas időszakban nem használható, de utána igen!

Használható: immunerősítésre, hámosításra, keringésjavításra, szöveti regenerációra, a vörösvértest oxigénmegkötő képességének növelésére, felfekvés, fekély, égési sérülések gyógyításában, fájdalomcsillapításra, depresszió, alvászavar, krónikus fáradtság esetén, bizonyos kozmetikai kezelések után sebgyógyításra.

A sugárzás során UV komponens nem keletkezik.

Kontraindikáció: epilepszia, láz, akut gyulladás, depresszió mániás szakasza, magas vérnyomás.

Presszoterápiás gép

A hagyományos kézi nyirokmasszázs gépi alternatívája, azonban ez semmilyen fájdalommal nem jár, sőt, inkább pihentető. A páciens egy felfújható pólyába fekszik bele, amelynek celláiba a géptest levegőt fúj, ezáltal nyomást fejt ki a testre, beállítástól és programtól függően más-más rendszer szerint. A vendég azt érzi, hogy meghatározott sorrendben a pólya meg-megszorítja a testrészeit, rövid ideig szorítva tartja, majd elengedi. Ezt a sorrendet követi a teljes kezelés alatt végig, semmi asszisztenciára nincs szükség, a gép dolgozik magától, a vendég pedig nyugodt körülmények között relaxálhat 30-40 percig. Nem fájdalmas kezelés, sokan kihasználják az időt és mély álomba merülnek.

Vio

alveola_kezi_vio_keszulek-4_illesztekkelMinden kozmetikában megtalálható, nagyferkvenciás készülék, senkinek nem kell bemutatni, ez az a zizegő, furcsa szagot árasztó kis üveg kezelőfej, amit nyomkodás után szoktak mozgatni az arcon. Fertőtlenítő, vér- és nyirokkeringés serkentő hatása miatt használjuk.

 

 

 

Kategória: Arckezelések, Információk, Testkezelések